Adventi készülődés a Nemzeti Színházban
2016. november 27. írta: editor_1

Adventi készülődés a Nemzeti Színházban

advent1_log.jpgA Civilek a Városért Egyesület a Nemzeti Színház adventi kölyöknapjára szervezett utazást 2016. november 27-én, vasárnap. A néhány órás program hangulatos és színvonalas időtöltést biztosított gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A buszunk 9 óra előtt indult a Nepomuki Szent János katolikus templom közeléből, s már bőven a program kezdete előtt Budapestre érkezett. A Nemzeti Színház önmagában is szép, környezete magával ragadja az oda látogatókat, ám az idei karácsonyi készülődés első vasárnapján szerencsére nemcsak kívülről csodálhattuk meg az épületet.

Érkezésünk után Rubold Ödön színművész és A. Szabó Magda a Nemzeti Színház stratégiai igazgatójának köszöntése után közösen, a gyerekekkel együtt gyújtottuk meg a színház adventi koszorújának első gyertyáját, majd karácsonyi kézműves műhelyek várták kis csapatunk tagjait. A gyömrői gyerekek megtanulhatták a mézeskalács-, vagy a gyertyakészítést, emellett mindenkinek volt lehetősége adventi ajándékot készíteni, vagy éppen papírmakett formájában felépíteni a színház épületét.

 

advent_1_eorifoto-8499.jpg

 

A gyermekeket és a felnőtteknek egyaránt elvarázsolta Csernik Szende, székely lábbábos előadása. A művésznő által elmesélt Csihány csípte mesék egyszerre keltette fel a legkisebbek érdeklődését, illetve kötötte le szüleik figyelmét. Az ízes, székely hangulatú előadás nyomot hagyott kis gyömrői csapatunk valamennyi tagjában. Az adventi programot a Góbé zenekar koncertje zárta.

A színházi programra induló autóbusz költségeit a Civilek a Városért Egyesület tagjai fedezték, azzal a szándékkal, hogy teljesen ingyenessé váljon ez a szép program a gyömrői gyerekek számára. Nem titkoltan picit az is volt a célunk, hogy a fiatalok felálljanak a számítógépek elől és inkább szüleikkel közösen töltsenek el pár órát, méltó módon, meghitten kezdve a készülődést az idei karácsonyra.  

A busz utasainak a hazafelé vezető úton apró ajándékokkal kívántuk emlékezetesebbé tenni a közös kirándulást. Bízunk benne, hogy programunkkal sikerült picit közelebb hozni mindenki számára az advent hangulatát. Köszönjük, hogy eljöttetek!

A programról készült fotókat hamarosan közzétesszük a Civilek a Városért Egyesület Facebook oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://civilekavarosert.blog.hu/api/trackback/id/tr6812004102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása