Kik is vagyunk mi?
2016. november 21. írta: editor_1

Kik is vagyunk mi?

cve_profilkep.jpgA Civilek a Városért Egyesületet (CVE) 2008-ban alapította tíz gyömrői magánszemély, akik érdeklődtek a helyi társadalmi élet iránt, s akik hittek abban, hogy lehet még önös érdekek nélkül tevékenyen részt venni egy település életében. A szervezet története hullámzó volt, ahogy az más egyesületek életében is hasonlóan tapasztalható. Az aktívabb időszakok mellett voltak olyan évek is, amikor a család és a munka mellett kevesebb ideje maradt a tagságnak az Egyesület működtetésére, a közösségi szerepvállalásra.

Az Egyesületet alapító közösség már a hivatalos bírósági bejegyzés előtt közösen dolgozott, Adorján Julianna vezetésével igazi baráti társaságként funkcionált. A kezdeti lépések után végül arra jutottunk, hogy talán érdemes lenne hivatalossá tenni működésünket. A közös munka természetesen bírósági bejegyzés nélkül is elvégezhető, hiszen ezt a közösséget nem cégbírósági kivonatok, nem tiszteletdíjak vagy más hasonló dolgok tartják össze. Ennek ellenére azt is be kellett látnunk, hogy ma már nem lehet komolyabb célokat elérni hivatalos bejegyzés, adószám, és számlaszám nélkül.

A Civilek a Városért Egyesület megalapítása óta az élet különböző területein (társadalmi, kulturális, szociális, gazdasági) végez olyan tevékenységeket, amivel segítheti Gyömrő és környezetének fejlődését, illetve az itt élők mindennapjait. Munkánkat saját pénzből, társadalmi munkában, önkéntesen végezzük, ami természetesen korlátozza lehetőségeinket. Családjaink, mindennapjaink mellett erőnkhöz mérten kívánunk időt fordítani a közösségi szerepvállalásra is. Munkánkhoz természetesen mindenfajta támogatást szívesen fogadunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://civilekavarosert.blog.hu/api/trackback/id/tr911978568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása